Prövade att göra dumlefluff till min tårta i förrgår.
Följde receptet, lät balndningen stå i kylen över natten och igår satte jag igång vispningen..........Allt bara skvalpade runt i bunken och inget hände, det blev inte fluffigt!
Efter ett ta så började något, antar dumlen, klumpa sig, ungeför som en sås seperera sig......
Jag prövade att värmde upp och smälte dumlen igen men icke, det gick inte att vispa till någon härlig fluff....
Det hela slutade med att jag hade mer grädde över (som tur va) och fick vispa upp det, smälte vanlig choklad för sig och vände ner det i vispgrädden.....
Snacka om panik, där står jag med en halvfylld tårta och ingen fungerande fluff/fyllning!!
Har detta hänt innan? Vad kan jag har gjort för fel? Kan det bero på att jag använder laktosfri grädde?
Tacksam för lite hjälp då jag verkligen gillar idén med fluff.....
Jag heter Eva, är 32 år och har nu bestämt mig för att "starta om" mitt liv, koncentrera mig på att syssla med det jag vill göra, ta hand om mig själv och min son på ett positivt sätt. Jag älskat mat! Laga, äta, planera, arrangera och allt där runt omkring och nu ska jag ta mig tillbaka till "matvärlden" igen efter ca ett decennium av frånvaro.
Dagens :-)
Jag har lärt mig att med positivt tänkande så blir man lite gladare och dagen blir lite bättre så här ska jag ha min positiva tanke, en sak jag är tacksam för eller glad över. Så här kommer dagens positivitet. Dagens :-)
Nya krafter!
Nya krafter!
Hejsan =)
SvaraRaderatittar in och säger hej =)
jag har gjort fluff många gånger och alla gånger med laktosfri grädde det har alltid blivit bra.
Synd att det ej funkade för dig. Tur du kom på en lösning.
Tack Caroline!
RaderaSkam den som ger sig, jag ska ge mig på detta igen så vi får se hur det går då! :-)
Har varit med om samma sak... Precis som om grädden vispade till sig och blev smör medan det inte hände nånting med dumlen. Det liksom skar sig. Provade även Ahlgrensbilarfluff sist och upplevde att inte det heller blev fluff utan mest hade stelnat och var svårarbetat. Tyckte inte grädden hade kokat, använde dock laktosfritt, iaf till Ahlgrens bilarfluffet... Irriterande och tråkigt när man står med en tårta som skall fyllas :( Men det är väl bara att kämpa på, läsa tips på bloggar och vara noggrannare nästa gång...
SvaraRaderaHej Hanna!
RaderaTack för din kommentar.
Mitt andra försök med dumlefluffen fungerade kanon! jag körde lite gran med "fingertestet". Jag satte plattan på ca 4.an, tills det blev lite varmare än fingervarmt, då lade jag i dumlent som jag hade hackat grovt innan. Rörde om och sänkte sedan värmen till 1.an och hade det där under omrörning tills allt var smält. Det fungerade! :-)
Ska tänka på det nästa gång, tack!
SvaraRaderaGjorde lite tester med både choklad- och gelegodisfyllningar häromdagen och inser att gelegodis generellt är svårt att få fluffigt :) Så jag kommer nog göra lite extra de gånger jag vill använda det :)