Dagens :-)

Jag har lärt mig att med positivt tänkande så blir man lite gladare och dagen blir lite bättre så här ska jag ha min positiva tanke, en sak jag är tacksam för eller glad över. Så här kommer dagens positivitet. Dagens :-)


Nya krafter!

fredag 18 maj 2012

Bröd

Fick hem ViktVäktar Tidningen häromdagen och car tvungen att prova lite recept i den.
Jag gav mig på ett bröd som heter fullkornslimpa med havregryn. Jag har tyvärr inte fullkornsmjäl hemma så jag bytte ut det mot grahamsmjöl.
Ska testa det till frukost idag men det ser gott ut!

Recept:
4 dl fullkornsmjöl (grahamsmjöl)
2½ dl vetemjöl, spara lite till utbakningen
1 påse torrjäst
1 tsk salt
2½ dl ljummen lättmjölk, 45 grader.
Till  formen:
1 msk olja
Till toppingen:
½ msk havregryn

Blanda mjöl, torrjäst och salt i en bunke. Gör en grop i mitten och häll i mjölken. Arbeta ihop degen tills den är slät och elastisk, tilsätt lite vatten om det behövs.
Låt jäsa under duk i ca 1 timme - tills dubbelstorlek. (jag hade den på jäsning i 1 tim och 10 min.)
Pensla en brödform med olja och sätt ugnen på 200 garder. Knåda degen och forma den till en limpa. Lägg den i brödformen och låt jäsa utterligare 1 timme under duk.
Pensla med vatten och strö havregrynen över. Grädda i ca 30 min eller tills den är gyllenebrun. Stjälp upp brödet och låt svalna på ett galler.Jag märkte att den "vanliga" brödformen som du hittar på tex IKEA är för stor men det fungerar ändå.

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag har lagt till din fina blogg bland mina länkar nu. Spana gärna in gruppen vi har på Facebook för alla Bak- och matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ) Det är bara att begära att gå med.
    Kram, Lisa

    SvaraRadera