Dagens :-)

Jag har lärt mig att med positivt tänkande så blir man lite gladare och dagen blir lite bättre så här ska jag ha min positiva tanke, en sak jag är tacksam för eller glad över. Så här kommer dagens positivitet. Dagens :-)


Nya krafter!

torsdag 24 maj 2012

Katastrof!!

Lite iallafall.
Är redo för att ge mig på mina första tårtbottnar med receptet från Mycakes: http://www.mycakes.se/2012/04/glutenfri-hog-tartbotten.html

Då receptet inte riktigt innehåller givna mått så tänkte jag att jag väger detta så har man ett hum, både gällande ca mängd och priset på portionskalkylen.

Gav mig även på att göra tårtfyllningarna då de skulle stå och dra i kylen.
(ligger 1 dag före men det är pga om något skulle gå snett så blir det ingen panik! :-))
En av fyllningarna hade viktmått i receptet och allt detta fixat, planerat och redo, äggen är rumsvarma m.m. och vad händer.....

Köksvågen packar ihop!!! AAArrrgggg!!!
Jag bytar batterier, bankar lite, trycker lite, svär lite (mycket) men nej, den vill inte fungera.....

Men men, ett djupt andetag, måtten skulle ju "bara" vägas för att antecknas, det var fullt möjligt att göra tårtbotten ändå.
Fyllningen med viktmåtter på - rårörda bär, det fick bli som det blev, jag hade ca ½ påse jordgubbar kvar från en 1 kg, körde allt, tänkte hellre lite mer än för lite.

Så i slutänden löste det sig men måste ju ha en köksvåg och nu får jag ju tillfället att köpa en ny, fin köksvår! :-)

Har ni någon att rekommendera? Mina krav är: digital och med tareringsfunktion, alltså att man kan nollställa den med vara på.


2 kommentarer:

  1. Köpte min på ÖB, har de funktioner du efterlyser. Har den som brevvåg också. Är mycket nöjd. Priset minns jag inte, så det betyder att det var överkomligt.Annars hade jag förmodligen inte köpt den.:)/Helena

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, ska kolla upp det!

    SvaraRadera